Threading – hårborttagning i ansiktet

Threading är en nygammal metod för att avlägsna hår, främst i ansiktet. Metoden kommer från början från Asien och har funnits där i hundratals år. Men som hårborttagningsmetod i västvärlden är den ny. Fördelen med threading jämfört med plockning är att metoden anses mindre smärtsam.


Ta bort hår i ansiktet med hjälp av threading

ThreadingFör att plocka ögonbryn och andra hår i ansiktet används en tunn och stark bomullstråd.

Den som utför hårborttagningen håller ena änden tvinnad runt fingrarna och den andra änden av tråden hålls ofta fast i munnen.

På mitten av tråden är den korsad i form av en liten snara. Det är denna snara som dras åt runt hårstrået och får det att följa med från hårsäcken.

En duktig hanterare av tråden arbetar mycket snabbt och effektivt. Även de minsta håren följer med i behandlingen. Resultatet varar i två till fyra veckor.

Threading är en konst att utföra

Threading är en form av hårborttagning som i allmänhet kräver professionell hjälp. Det är en konst att hantera trådarna så att resultatet blir snyggt.

Behandlingen blir därmed dyr att utföra då professionell hjälp ofta är ett måste. I storstäderna finns flera olika utövare att välja mellan, men har inte nått landsbygden i samma utsträckning än.

Bieffekter

De bieffekter som kan uppstå av hårborttagning med threading är desamma som vid all typ av hårplockning. I vissa fall kan hårsäcksinflammationer uppkomma, men vanligtvis märks inga bieffekter alls.