Hårborttagning för män

Vill du trimma eller ta bort hår i ansiktet, kroppen eller på intima delar? Läs om de bästa metoderna här.


Hårborttagning i ansiktet för män – vad ska du välja?

För mänRakning med hyvel eller rakapparat är en av de vanligaste formerna av hårborttagning i ansiktet för män.

Det finns många olika alternativ att välja mellan; allt från engångsrakhyvlar, avancerade rakhyvlar, rakkrämer, aftershaves och rakapparater i olika varianter.

Tänk på att huden i ansiktet är väldigt känslig så välj en mild och läkande kräm/aftershave. Pröva dig fram.

I rakningen är det generellt bättre med manuell rakning då den är mer hudnära och len. Men många anser att rakapparaterna är bekvämare att använda, och dessa minskar också risken för hårsäcksinflammationer och skärsår.

Hårborttagning på kroppen

Trimma håret

Så kallade bodygroomers (trimmer) fungerar bra för dig som bara vill ansa och kontrollera hårväxten, men inte ta bort allt hår.

Dessa kan användas på hela kroppen, och många kan även med fördel användas i duschen.

De flesta trimmers kan köpa med flera tillhörande tillsatser för att kunna behandla olika områdena på kroppen så som ansikte, bröst, rygg och intimt.

Ta bort allt hår långvarigt

Vill du ta bort all kroppsbehåring mer långvarigt kan en vaxning vara att rekommenderas.

En vaxning kan däremot upplevas som något smärtsam varpå man kan välja att ta bort hår med en hårborttagningskräm.

Intim hårborttagning

  • Rakning går snabbt och gör inte ont om du är försiktig och inte skär dig. Tyvärr ger rakningen en snabb återväxt och kan klia mycket när håret växer ut igen.
  • Hårborttagningskräm ger ett mer långvarigt resultat. Hårborttagningskrämer är enkelt och smidigt men kan ge utslag om man har känslig hud, prova därför preparatet någon annanstans på kroppen innan den används för intim hårborttagning.
  • Vaxning ger ett hållbart resultat men kan upplevas smärtsamt. Vaxa dina intima delarna på en professionell klinik då en sådan behandling är något svårare att utföra på män än kvinnor.

Ta bort hår för alltid

Har du besvär med din hårväxt kan du vända dig till de mer permanenta alternativen som finns att tillgå, såsom IPL och laser. Permanent hårborttagning är mycket kostsamt, men kan vara värt varenda krona om man lider av generande hårväxt.

Kom ihåg att denna typ bara fungerar på mörka hårstrån.