Brasiliansk vaxning

Brasiliansk vaxning, alltså vaxning på de intima delarna, är en metod för dig som vill vara hårfri under en längre period. Nackdelen är dock att det är dyrt, du måste spara ut håret innan du kan vaxa, det gör ont och du kan få utslag som reaktion. Men resultatet, ja.. det kan verkligen vara värt det.


Brasiliansk vaxning

Brasiliansk vaxning tar bort allt hår

Om du beställer en brasiliansk vaxning så innebär det att behandlaren tar bort allt hår mellan benen. Men om du önskar spara en linje eller trekant där fram så kan din behandlare ordna detta om du säger till innan.

Gör det ont?

Det känns att göra en brasiliansk vaxning. Och första gånger är också den gången som gör som mest ont.

Men det är inte en smärta du inte kan stå ut med. Rycken går snabbt, och samma sekund som du känner smärtan är smärtan borta.

Efterbehandling

Efter en brasiliansk vaxning kan man få en rodnad som normalt lägger sig inom några dagar. För att undvika biverkningar ska du efter en behandling göra följande:

  • För att förebygga inåtväxande hårstrån, som inte är helt ovanligt vid vaxning, kan man använda produkter som exfolierar (peelar) huden och därmed gör det lättare för hårstråt att hitta ut.
  • 24 timmar, eller tills det att rodnaden lagt sig, efter en brasiliansk vaxning bör man undvika att sola, bada eller träna.
  • Använd rena bomullsunderkläder
  • Undvik att ta på det behandlande området för att minska riskerna för infektioner

Resultat

Vaxningen håller i sig en månad, men vid ett återbesök måste man låta hårstråna växa ut något för att få ett bra resultat.

Många upplever att hårväxten minskar med upprepade behandlingar, vilket gör att vaxning är ett bra alternativ för många. Dessutom minskar också smärtan ju mer behandlingar du gör.

På salong eller hemma?

För intim hårborttagning vänder sig de allra flesta till en skönhetssalong. Det är ganska knepigt att göra på sig själv och kan göra väldigt ont om man rycker åt fel håll eller för långsamt.

En brasiliansk vaxning kan kännas exponerande. Förutom nakenheten kräver vaxningen ofta något udda ställningar, eftersom att man måste komma åt alla hårstrån. Men de flesta salonger och terapeuter är mycket duktiga och tar väl hand om sina kunder för att du ska slippa känna dig nervös.