Hårborttagningskräm

Med hårborttagningskräm får du lena ben utan stubb, helt smärtfritt. Däremot finns det en liten risk för att huden blir irriterad. Metoden är också dyrare än exempelvis rakning.


hårborttagningskrämHårborttagningskräm – så lyckas du

Stryk på ett jämnt lager kräm och låt det verka några minuter. Skrapa sedan bort krämen med en skrapa som du får med i paketet.

Använd ej på känsliga områden

Hårborttagningskräm kan användas för bikinilinjen. Men däremot är hårborttagningskräm inte lämpligt där huden är som mest känslig såsom ansikte, på bröst eller genitala områden.

Resultat

Efter behandlingen blir du hårfri direkt. Och detta resultat håller i några dagar upp till någon vecka. Alltså längre resultat än vid rakning, men inte lika lång tid som vid vaxning.

Fördelar och nackdelar med hårborttagningskräm

+ Smärtfritt och enkelt

Den stora fördelen med hårborttagningskräm är att det är smidigt och enkelt. Och risken för skärsår är obefintlig och krämen gör allt annat än ont.

– Kladdigt att hantera

Det kan dock vara kladdigt att hantera hårborttagningskräm, även om produktutvecklarna gjort sitt bästa för att underlätta hanteringen med allehanda knep: Påstrykare, rollon-flaskor och hårborttagningskräm i form av skum är bara några av de alternativ som erbjuds.

– Allergiska reaktioner

Det händer att individer får en allergisk reaktion av de hårborttagningskrämer som är vanligast på marknaden. Då medlen ständigt utvecklas, minskar risken alltmer. Det finns också krämer speciellt för de som har känslig hud.

Därför finns rekommendationen att testa medlet på en mindre yta, vänta 24 timmar och därefter se om en reaktion uppstår eller ej. Lukten på krämen kan också irritera den som är känslig.